Thursday, 13 December 2012

hasil buatan aku n the geng..

semalam hantar hasil buatan tangan nie..
lama dah tak buat benda2 nie..
sejak form 4..barulah sekarang..jumpa balik..rindu pulak kenangan dahulu kala..
bersama kawan-kawan buat benda nie..
sekarang tangan dah keras..nak lakar pun dah tak lembut..keras macam kayu..
haha...sabooor je laaa...
semangat nie hantar..last kena reject la pulak..
suruh aku buat balik.. buat la balik..biasa la kan nk markah lebih..gitu la..
the geng punya la ramai...beratur balik la.. demi project tak kisah lah walaupun sampai lenguh kaki aku nie..
hasil nanas yang kontot..
the geng ada patterns masing-masing..yang aku punya pattern nanas + bakul..
tapi rupa nanas la..corak bakul la..



macam tu la.. ramai juga the geng kena reject semalam..buat balik..reject..and buat balik..
tengok muka sorang-sorang..dah tak ada mood..hilang dengan mood dah..hukhuk..
kesian laaa...demi kerja masing-masing..kena la siapkan..kalau tak siap..tak ada la markahnye..
lewat jugak la balik kolej semalam..dalam pukul 6..dah la seharian tak makan.
balik kolej ajak hati nak la beli makanan yang sedap-sedap sikit..check duit dalam beg nie.
cari punye cari..ada 4 ringgit je...sedih hati..
beli la isi ayam bakar je..terpaksalah makan maggi pulak semalam..
itulah hidup di u kan..dah la jauh ngan mak..i miss my mom so much..
wait for me..bulan 1 nie..i came back semenanjung..huuhu..
sekarang nie nak cari mood exam nie..belum-belum keluar lagi nie..
dah la start exam dah next week...

Friday, 7 December 2012

kundasang

cuti raya haji bulan lepas..kami pergi kundasang..boring2..pergi la sana..tak la jauh sangat dari pusat bandar ke kundasang tue..
kami pergi just nak tahulah..betul ke cantik..sampai kawan2 kitaorng..cakap cantik2..rugi tau kalau tak pergi..
jadi hari tue..terdetik hati nak pergi...jadi kami pergi la...
oohhh mmyy ggoood...,, memang cantik la pemandangan tue..boleh tengok la gunung kinabalu itu..yang cantikk..tersergam di mata kami nie..
mula laa..angan2 mat jenim nie...kami tengah daki gunung..hakhakhak...
dalam gambar 2.., kami dekat ladang lembu..lembunya xnampak pun..tapi rumput2nye memang cantik...segar mata memandang...
ffuuuhhh.... kami dalam perjalanan nak pulang dah...sejuk la jugak kat sini..tapi tak rasa la pulak buah-buah dan sayur yang dijual kat sini...mana la tahu..sama dengan cameron hinglands kan..
tapi rasanye..kedua-dua tempat nie..ada keistimewaan masing2...but...kami seronok kat kundasang...KAMAL TUNGGU SAYA....!!!

Thursday, 6 September 2012

hidup perantau

hari nie dah 6hb..cepatnye masa berlalu..tik tok tik tok dah nak balik..errmm..i`m so sad :_(..
wawawawa..!!
kalau ingat balik..hari 2 je baru raya ngan family..huhu,,rasanye tak puas lagi tapi tue la lumrah hidup hidup sebagai pelajar..nasib baik tak jauh sangat kalau luar negara..aku rasa confrom tak balik..lagi sedih..
sebenarnya takut nie,,nak hadapi hidup sebagai pelajar u sebagai tahun 2 nie..berdebar-berdebar jugak jantung hati ku nie..macam mana nak hadapi lect aku yang sorang tu..mintak-mintak dia (lect) tak tanya apa-apa yang pelik..was imprtant is my result..cayhok...cayhok..!!!!
hari sabtu nie aku berlepas..dari kb-kl n stay at llct dalam 4 5 jam and ambik flight pulak dalam pukul 4 lebih untuk sampai ke destinasi seterusnya,,huhu..gementar nak naik kapal terbang..aku sendiri tak tahu kenapa ngan aku nie..setiap kali naik flight mesti gementar and abis tangan aku nie..berpeluuh..adooii..kadang-kadang kalau teringat balik..rasa lawak pulak..hakhakahak.. tapi tu la diri aku..yang kadang-kadang gileerr and sometimes i can be streekk (serius nak mampus)..haha..

Thursday, 30 August 2012

kenduri kawan form 6

first time pergi kenduri rumah kawan masa form 6 tahun 2010 seingat aku la..aku susah sikit nak ingat tahun..tapi tak sangka kawan aku nie yang anti laki nie..yang kahwin awal daripada kami semua..huhu..ingat lagi..,dalam kelas dia nie susah sangat nak cakap ngan laki..tapi tue la katakan jodoh awalkan.. aku sendiri tak sangka dapat kad jemputan melalui fb pulak 2..hebat orang nikah sekarang nie..xde kad2 dah..just guna fb je..ajak kawan2 p kenduri diorang..eemmm...,,

umur 21 dah jadi isteri orang..,besar tanggungjawab 2..aku harap kawan aku nie..dapat jadi isteri yang solehah pada lakinya..tapi dengar2 kaba..pertemuan kawan aku nie melalui orang tua.. best gak kalu org tua pertemukan..haha..aku pulak rasa tua lepas tengok kawan aku nie jadi isteri orang..lepas nie aku plak kot..hahaha..

pada hari nikah kawan aku nie..,aku pergi ramai2..dalam 3 buah kereta..apalagikan sesat la..tak tahu kampung ryu tumpat kat mana..pergi punye pergi ..semakin pelik nama kampung..patah la balik..sampai hospital tumpat..turun lagi..aku n kawan nie..pergi naik lagi..patut la tak jumpa..hehe..lawak jugak..pasal peta pulak tue..kitaorang harap pada kawan aku sorang lagi nie..rupa2 nye dia sdri x print peta 2..adooiii..,,pening2..

 
memang la rumah ruby dekat stesen krta api tapi..kawan aku sorang lagi nie..pergi bawa kami semua ke stesen krta api wkaf baru..punye la tak tahu..baru la aku masuk campur..selama nie aku tak ambik kisah sebab semua dah besar mesti tahukan..tapi semua xtahu..haha..rupanya rumah ruby nie dkat stesen krta api tumpat..aku pun ckap la..kta kena pergi bandar tumpat dlu..baru blh cari umah dia..bertolak punye awal kitaorang nie..dlm pkul 12 smpai sne dlm pkul 3..adoiii..ambis makeup aku cair..tak cantik muka aku..hahaha...sampai2 bertembung ngan pihak pengantin lelaki..ramai la weeiii...sekejap je dapat jumpa ngan kawan aku nie..huhu..sedih gak..tak dapat bual lama2..


semua nie kawan aku masa form 6 la nie..tapi ramai lagi..yang nie je pergi..huhu ;-)
apa2 pun ruby, kawan aku nie..semoga berbahagia dengan suami yang tercinta tue..nak tangok gambar lagi..nanti aku upload gambarnya kat bawah nie nye..gambar akad nikah dia..

 
 

Monday, 9 July 2012

first cuti aku

alhamdullilah..sampai jugak aku kat rumah aku ini..sudah lama di negeri orang..tiba masanya untuk aku rehat-rehatkan minda..haha..sebenarnya nie..nak test my blog je nie..hidup tau mati..namun masih hidup lagi nye,, :) .
sebenarnya..,ada benda nak post nie..tapi xingat pulak..nak ambik gambar benda tu..ermmm,,esok-esoklah...
lepas perjalanan jauh aku tu selesai..ada pulak hal penting yang terjadi dekat akak aku..dia tepon kat mak...kata xlalu makan, muntah-muntah..mak aku nie gelabah la bro..mak pun beli tiket bas ke melaka pada keesokan hari tu weeiii..penat giler aku ei.. tapi fikir adik-beradik..xpelah..lagipun..akak aku tengah x stabil tu..rupa-rupannya..akak aku tu mengandung.. anyway..alhamdullilah kat dia..lepas dugaan berat yang menimpa atas dirinya tu..mungkin itu sebagai cabaran dan dugaan hidup untuk hambanya.
aku rasa dekat 2 3 minggu jugak aku tinggal kat rumah dia.. tapi berlaku benda yang x ingin terjadi pulak..aku kemalangan..lagi-lagi dengan kereta akak aku pulak tu..adooiii....mampus aku..kena marah 2 3 bakul...hahhaha..

Friday, 10 February 2012

perjuang baru dalam hidup ku..haahhh...!!

cuti sem 1 dah naK ABis dah..sdihhhnyerr...:-(
nti kena belajar balik..
sekarang berada kat melaka..kat umah kak..bersama ngan mak..
hati nie..,ada happay n sad..i dont no..about my feelling..:-0
terpaksalah berjauhan ngan mak..
banyak plok perkara yg berada dalam kelapa otak nnie..
adooiiii!!!!!!!!!!!!!!
redha la..harap2 la result ok je..
19hb naik flight..pikir punye pikir..sdih la bro..